Aflat în prima sa vizită la Kiev de când l-a însoţit pe preşedintele american Joe Biden în capitala ucraineană, în urmă cu 13 luni, consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, şi-a reiterat miercuri convingerea că, în cele din urmă, Camera Reprezentanţilor a SUA va aproba un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina, în ciuda faptului că acesta este blocat - în diverse variante - în Congres de luni de zile, relatează CNN şi Reuters

Jake SullivanFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dar, vorbind cu jurnaliştii alături de Andrii Iermak, şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Sullivan nu a fost în măsură să precizeze un termen când se aşteaptă ca pachetul de 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei să fie aprobat.

"Suntem încrezători că vom obţine un vot bipartizan puternic în Camera Reprezentanţilor pentru un pachet de asistenţă pentru Ucraina şi vom expedia acest ajutor ... A durat deja prea mult timp... Nu voi face predicţii cu privire la momentul exact în care acest lucru se va realiza", a spus Sullivan, în condiţiile în care la sfârşitul săptămânii Congresul american intră într-o vacanţă de două săptămâni.

Principalul om de legătură al lui Biden cu Ucraina a cerut gazdelor sale să nu renunţe la SUA. "Ar trebui să credeţi în Statele Unite... Am oferit un sprijin enorm şi vom continua să facem acest lucru în fiecare zi şi în toate modurile pe care le ştim", a asigurat Sullivan. Preşedintele Biden, a adăugat el, a luptat în fiecare zi pentru pachetul de ajutor.

Sullivan s-a întâlnit, de asemenea, cu preşedintele Zelenski pentru a discuta despre "nevoia urgentă" ca Congresul să adopte proiectul de lege, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, Adrienne Watson. (News.ro)