Un avion militar rusesc Iliușin Il-76 s-a prăbușit marți, la scurt timp după decolare, cu 15 persoane la bord, din cauza unui incendiu la unul dintre motoare, relatează presa rusă de stat și Reuters.

Un avion militar rusesc IL-76 s-a prăbușit la scurt timp de la decolareFoto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Ministerul rus al Apărării a precizat că aeronava s-a prăbușit în regiunea Ivanovo în jurul orei 13.00, ora Moscovei, potrivit TASS.

Publicațiile rusești au relatat că nu există supraviețuitori. Un martor ocular a declarat că IL-76 s-a prăbușit în spatele cimitirului din satul Bogorodskoye, nefiind înregistrate pagube la sol, mai scrie presa de stat rusă.

La bordul avionului IL-76 se aflau opt membri ai echipajului și șapte pasageri.

Videoclipuri neverificate de pe rețelele de socializare rusești au arătat un avion cu un motor în flăcări care se îndrepta spre sol. O coloană de fum a fost arătată ridicându-se pe cer în timp ce un elicopter survola zona.

A doua aeronavă Il-76 care s-a prăbușit în mai puțin de două luni

Acesta este al doilea incident în care a fost implicat un avion militar de transport rusesc Iliușin Il-76. O altă aeronavă s-a prăbușit pe 24 ianuarie în regiunea rusă Belgorod.

Rusia a acuzat Ucraina că a doborât avionul, ucigând toate cele 74 de persoane aflate la bord, inclusiv 65 de soldați ucraineni capturați, în drum spre a fi schimbați cu prizonieri de război ruși. Kievul a cerut atunci o anchetă internațională.

Serviciile secrete militare ucrainene au confirmat miercuri că urma să aibă loc un schimb de prizonieri de război, dar au precizat că nu au fost informate despre modul în care Rusia va aduce prizonierii la punctul de predare.