​Aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg a fost închis timp de aproximativ o oră pentru sosiri și plecări, în timp ce autoritățile ruse au raportat că o dronă ucrainean a fost doborâtă deasupra Golfului Finlandei în seara zilei de 2 martie, relatează Ukrainska Pravda. Oficiali din domeniul aviației au declarat că nu s-au înregistrat întârzieri.

rusii sustin ca au doborat o drona ucraineana deasupra teritoriului Sankt PetersburgFoto: Captura video

Aeroportul Pulkovo a fost închis pentru aproximativ o oră pentru aeronavele care sosesc și pleacă, cu excepția aeronavelor militare și de salvare.

Potrivit Fontanka, locuitorii orașului Lomonosov (parte din Sankt Petersburg) s-au plâns sâmbătă seara în spațiile publice de zgomote puternice și explozii în zona portului Bronka.

Unul dintre locuitori a spus că „un fel de rachetă s-a dezmembrat în cinci bucăți”.

Martorii oculari au raportat că „casele s-au cutremurat și ferestrele s-au zguduit” în două sate din apropierea Golfului Finlandei.

Ulterior, Aleksandr Drozdenko, guvernatorul Regiunii Leningrad, a scris pe canalul său de Telegram că „ținte aeriene” au fost doborâte deasupra Golfului Finlandei de către sistemele de apărare aeriană și a postat un videoclip cu un obiect distrus pe cer, pe care l-a înlocuit mai târziu cu o captură de ecran.

Ministerul rus al Apărării a raportat ulterior că sistemele de apărare aeriană „au distrus un vehicul aerian fără pilot ucrainean deasupra teritoriului Regiunii Leningrad”. Nu a fost raportat dacă s-a produs vreo pagubă la sol.

Oficiali din domeniul aviației au declarat că operațiunile de pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg au fost reluate și că nu au fost întârzieri, potrivit TASS.