Două clădiri au fost avariate şi locatarii evacuaţi sâmbătă dimineaţă la Sankt Petersburg, orașul natal al președintelui rus Vladimir Putin, după ce mai mulţi locuitori au anunţat o explozie puternică ce a distrus ferestrele, informează Reuters.

O clădire rezidențială avariată de un atac cu drone, în Sankt PetersburgFoto: - / Sputnik / Profimedia

Guvernatorul din Sankt Petersburg (nord-vest) Aleksandr Beglov a declarat că „un incident" a avut loc în cartierul Krasnogvardeiski din nord-estul oraşului. Nu au existat victime, dar locatarii au fost evacuaţi din apartamentele lor, a spus Beglov, fara a explica cauza incidentului sau natura acestuia, scrie Agerpres.

Înregistrarea video făcută de Reuters la faţa locului arată o faţadă deteriorata a unei clădiri cu ferestrele distruse, balcoane avariate şi sticlă sparta şi resturi pe pământ.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini din momentul în care drona a lovit o clădire.

Potrivit unor surse neoficiale, citate de Dmitri, fondatorul site-ului War Translated, drona ar fi venit dinspre est, din partea continentală a Rusiei, dar acest lucru va fi aproape imposibil de confirmat.

Locatarii caselor avariate au declarat pentru Reuters ca au auzit nişte sunete ciudate, urmate de o explozie şi un incendiu.

„Am auzit prima dată o fluierătură pentru că tocmai deschisesem fereastra, apoi o explozie, o flacără şi un apartament plin de fum, fereastra a zburat", a declarat locatara Elena pentru Reuters. Ea a spus ca acest lucru s-a întâmplat după ora 7.00 locală (4.00 GMT).

Presa rusă a relatat ca incidentul ar fi putut fi provocat de o dronă ucraineană doborâtă, care se îndrepta către un depozit de combustibil din apropiere.

Nu a existat nicio confirmare oficială în acest sens din partea autorităţilor ruse sau a presei de stat.