Prim-ministrul belgian Alexander De Croo nu crede că pacea în Ucraina, sub impulsul lui Donald Trump, ar fi benefică pentru țară. „Pentru Ucraina, acest lucru ar echivala efectiv cu predarea și abandonarea unei părți a teritoriului ei”, a declarat prim-ministrul în Parlament, joi, potrivit Le Soir, citat de Rador Radio România.

Alexander De CrooFoto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Aici, în Europa și în Belgia, există prieteni direcți și indirecți ai președintelui rus, Vladimir Putin, care cred că pacea ar putea fi accelerată cu Trump la putere. Dar ce fel de pace ar fi aceasta?”, a întrebat premierul.

„O pace care ar fi doar în detrimentul Ucrainei (…) Nu o pace aproximativă bazată pe prietenia dintre Trump și Putin va ajuta Ucraina. Numai sprijinul continuu poate face acest lucru”, a spus el aleșilor belgieni.

Vorbind despre confiscarea activelor rusești și folosirea lor pentru Ucraina, premierul a spus că discuțiile pe acest subiect sunt în desfășurare în cadrul G7. „În orice caz, acest lucru se poate face numai dacă există o bază legală”, a adăugat el.