Statele Unite vor impune vineri sancțiuni la peste 500 de entități legate de Rusia, în cadrul unei acțiuni care marchează împlinirea a doi ani de când Rusia a invadat Ucraina, a declarat joi secretarul adjunct al Trezoreriei americane, Wally Adeyemo, transmite Reuters.

Sancţiuni împotriva RusieiFoto: Olekcii Mach / Alamy / Alamy / Profimedia

Acțiunea, întreprinsă în parteneriat cu alte țări, va viza complexul militar industrial al Rusiei, precum și companii din țări terțe care ajută la facilitarea accesului Rusiei la bunurile pe care le dorește, a declarat Adeyemo, în timp ce Washingtonul încearcă să ceară socoteală Rusiei pentru război și pentru moartea liderului opoziției Alexei Navalnîi.

„Mâine vom lansa sute de sancțiuni doar aici, în Statele Unite, dar este important să facem un pas înapoi și să ne amintim că nu doar America ia aceste măsuri”, a spus Adeyemo.

El a spus că sancțiunile au ca scop să se asigure că Rusia nu poate avea acces la bunurile necesare pentru a construi arme și să încetinească accesul Rusiei la veniturile de care are nevoie pentru a-și susține economia și a construi arme.

Pachetul va fi cel mai recent dintre miile de sancțiuni care vizează Moscova, anunțate de Statele Unite și aliații săi în urma invaziei Rusiei în Ucraina din 2022, care a ucis zeci de mii de persoane și a redus orașele la ruine.