Într-un interviu difuzat duminică, președintele rus Vladimir Putin a declarat că „ceea ce se întâmplă” în Ucraina este o „chestiune de viață și de moarte” pentru Rusia, în timp ce pentru Occident este vorba doar de „îmbunătățirea (poziției sale) tactice”, potrivit AFP.

Vladimir PutinFoto: Mikhail Klimentyev / AFP / Profimedia

Vladimir Putin a declarat că este „important” ca rușii și străinii deopotrivă „să înțeleagă starea noastră de spirit, să înțeleagă cât de sensibil și de important este pentru țara noastră ceea ce se întâmplă în jurul Ucrainei”.

„Pentru (Occident), este vorba de o îmbunătățire a poziției lor tactice. Dar pentru noi, este destinul nostru, este o chestiune de viață și de moarte”, a spus el, potrivit unui extras din interviul publicat pe rețelele de socializare de jurnalistul care l-a intervievat, Pavel Zarubin.

Președintele rus s-a referit la interviul recent acordat de acesta prezentatorului american de radio Tucker Carlson, foarte popular printre conservatori.

Acest interviu, primul acordat de Vladimir Putin unui jurnalist occidental de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022, a fost foarte bine analizat. El a fost vizualizat de peste 200 de milioane de ori pe X (fostul Twitter).

În acest mesaj, care a durat mai mult de două ore și s-a adresat americanilor și europenilor, Vladimir Putin i-a asigurat că o înfrângere a Rusiei în Ucraina este „imposibilă”, afirmând totodată că este pregătit pentru „dialog” cu Occidentul.