Strategia Ucrainei trebuie să se „schimbe și să se adapteze” pentru a lupta împotriva Rusiei după doi ani de invazie, a recunoscut joi generalul Valeri Zalujnîi, demis din funcție de președintele Volodimir Zelenski, relatează AFP.

Generalul Valerii ZalujniiFoto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

"Lupta noastră continuă și evoluează în fiecare zi. Sarcinile anului 2022 sunt diferite de cele ale anului 2024. Acesta este motivul pentru care toată lumea trebuie să se schimbe și să se adapteze la noile realități. Pentru a câștiga împreună", a spus domnul Zalujnîi la Telegram după ce a avut o discuție "serioasă” cu Volodimir Zelenski.

Ministrul ucrainean al Apărării a anunțat joi înlocuireașefului forțelor sale armate, după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că s-a întâlnit cu Valeri Zalujnîi și că a venit timpul pentru schimbări în conducerea militară, dar că i-a propus generalului să rămână „în echipa sa”.

„M-am întâlnit cu generalul Valerii Zalujnîi. I-am mulțumit pentru cei doi ani de apărare a Ucrainei. Am discutat despre reînnoirea de care este nevoie în Forțele Armate ale Ucrainei. Am discutat, de asemenea, cine ar putea face parte din conducerea reînnoită a Forțelor Armate ale Ucrainei. Momentul pentru o astfel de reînnoire este acum. I-am propus generalului Zalujnîi să rămână parte a echipei. Vom câștiga cu siguranță!”, a scris președintele ucrainean pe Twitter alături de o fotografie în care apare cu comandantul şef al forţelor armate ucrainene.