Singurul contracandidat al preşedintelui rus în exerciţiu Vladimir Putin în alegerile prezidenţiale, Boris Nadejdin, care denunţă ofensiva rusă în Ucraina, a anunţat joi că i-a fost respinsă candidatura la preşedinţie de către Comisia Electorală, relatează Reuters.

Boris NadejdinFoto: Vera Savina / AFP / Profimedia

„Participarea la alegerile prezidenţiale din 2024 este cea mai importantă decizie politică din viaţa mea. Nu revin asupra intenţiilor mele. Voi face apel împotriva deciziei Comisiei Electorale la Curtea Supremă”, a anunţat pe Telegram Boris Nadejdin, conform News.ro.

Comisia Electorală a anunţat că a descoperit semnături falsificate pe lista depusă de către Boris Nadejdin, o acuzaţie respinsă de către acesta.

Alegerile prezidenţiale din Rusia sunt programate în perioada 15-17 martie.

Acesta este primul scrutin după ce Vladimir Putin a modificat Constituţia pentru a putea candida pentru încă două mandate, după ce a avut deja patru mandate din 1999 încoace.

După primele două mandate, cel mai puternic om de la Kremlin a fost premier timp de patru ani, în perioada 2008-2012, din cauza unei limitări a numărului de mandate care nu mai există, după care a fost reales în două rânduri.

Urmărește ultimele evoluții din a 715-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.