Armata ucraineană a publicat marți o înregistrare video care arată cum o unitate a forțelor sale speciale ale Kievului a aruncat în aer o platformă rusească de foraj din Marea Neagră despre care afirmă că a fost folosită de forțele rusești pentru a mări raza de acțiune a dronelor lor, relatează Reuters.

Trupele speciale ucrainene au urmarit explozia din departareFoto: Captura video - Defense of Ukraine

Forțele speciale ucrainene au declarat într-un comunicat publicat pe Telegram că echipamentele de pe platformă erau folosite pentru drone implicate în atacuri asupra infrastructurii critice a Ucrainei și pentru a controla zona de nord-vest a Mării Negre.

Același comunicat afirmă că operațiunea pe care forțele speciale au numit-o „Citadela” a dus la capturarea unor „echipamente importante ale inamicului” înainte ca platforma să fie aruncată în aer de la distanță.

„O operațiune specială încununată cu succes asigură deplasarea navelor în condiții mai sigure și limitează capabilitățile inamicului din nord-vestul mării Negre”, a mai precizat aceeași sursă.

O înregistrare video cu misiunea a fost publicată de forțele speciale ucrainene pe Telegram și redistribuită ulterior pe platforma „X”, fosta Twitter, de ministerul ucrainean al apărării:

Imaginile arată cum trupe speciale ucrainene au debarcat pe platformă în zorii zilei, au intrat înăuntrul structurii sale pentru a planta explozivi iar apoi au privit de la o distanță considerabilă detonarea acestora.

Noua reușită a forțelor speciale ucrainene vine după una și mai spectaculoasă de săptâmâna trecută, când au reușit să scufunde o corvetă rusească evaluată la 70 de milioane de dolari.

Urmărește ultimele evoluții din a 713-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.