Autorităţile de ocupaţie instalate de Moscova în oraşul Lisichansk au acuzat Kievul că a ucis cel puţin cinci persoane şi a rănit alte şase bombardând o brutărie, scrie AFP.

Soldat rus în LuganskFoto: RIA Novosti / Sputnik / Profimedia

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a transmis sâmbătă seară că numărul morţilor în urma bombardamentului ucrainean asupra unei brutării din oraşul ocupat Lisichansk (estul ţării) a crescut la cinci. Un bilanț anterior publicat de agențiile rusești Tass și Ria Novosti indica doi morți.

„Cadavrele victimelor au fost recuperate”, a transmis ministerul rus pe Telegram, adăugând că operaţiunile de salvare continuă şi că şase persoane au fost scoase în viaţă de sub dărâmături.

Leonid Pasecinik, un oficial al autorităţilor de ocupaţie instalate de Rusia, a afirmat la rândul său pe Telegram că „ar putea fi zeci de persoane sub dărâmături” și a acuzat forţele ucrainene că au vizat în mod intenţionat brutăria.

Ria Novosti a publicat imagini video cu clădirea bombardată care arată salvatorii scoţând de sub dărâmături o maşină distrusă.

Lissichansk, dinn regiunea Lugansk, a căzut în mâinile trupelor ruseşti după o bătălie brutală la începutul ofensivei Rusiei din februarie 2022.