Rusia a anunțat că a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU în urma atacului de sâmbătă de la Belgorod, soldat cu cel puțin 14 morți și pentru care acuză Ucraina, potrivit AFP.

Atac in BelgorodFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

„Am solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate privind Belgorod pentru ora 15.00, ora New York-ului”, adică 20.00 GMT, a declarat pe Telegram ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski.

„Potrivit celor mai recente informații, 12 adulți și doi copii au murit la Belgorod. În plus, 108 persoane, dintre care 15 copii, au fost rănite", a scris Ministerului rus pentru Situații de Urgență pe Telegram.

UPDATE Consiliul de Securitate al ONU se va reuni sâmbătă, la 21:00 GMT, pentru a discuta în legătură cu lovitura din oraşul Belgorod, în care au fost ucise cel puţin 14 persoane, atac atribuit de Moscova Ucrainei, a anunţat misiunea rusă la ONU, relatează AFP.

„Astăzi (...) va avea loc o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU cerută de Rusia cu privire la loviturile asupra Belgorod”, a indicat misiunea pe reţelele de socializare. Informaţia a fost confirmată pentru AFP de doi membri ai Consiliului.

Rusia avertizează că atacul asupra Belgorod nu va rămâne „nepedepsit”

Ministerul rus al Apărării a asigurat sâmbătă că lovitura mortală de la Belgorod nu va rămâne „nepedepsită”, dând vina pe armata ucraineană, potrivit AFP.

„Acest atac nu va rămâne nepedepsit”, a declarat ministerul pe Telegram, asigurând că a reușit să intercepteze două rachete și „majoritatea” proiectilelor lansate împotriva orașului.

Putin a fost „informat” despre atacul de la Belgorod pus pe seama Ucrainei

Președintele rus Vladimir Putin a fost „informat” despre atacul ucrainean asupra orașului Belgorod, soldat sâmbătă cu cel puțin zece morți și 45 de răniți, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a doua zi după lovituri masive pe teritoriul ucrainean.