General-locotenentul Martin Wijnen, comandantul șef al armatei olandeze, care va demisiona în 2024, a declarat că Țările de Jos și societatea sa trebuie să se pregătească pentru un posibil război cu Federația Rusă, relatează Ukrainska Pravda.

Martin WijnenFoto: Heiko Becker / AFP / Profimedia

„Țările de Jos ar trebui să se teamă serios de război, iar societatea noastră ar trebui să se pregătească pentru el”, a declarat Wijnen într-un interviu pentru De Telegraaf.

„Întreaga societate trebuie să fie pregătită pentru cazul în care lucrurile merg prost. Țările de Jos nu ar trebui să creadă că siguranța noastră este garantată, deoarece suntem la 1.500 de kilometri distanță (de ruși – n.red.)”, a spus Wijnen, adăugând că civilii trebuie să aibă stocuri de alimente și apă potabilă pentru situații de urgență.

Generalul de vârf a avertizat publicul că Rusia continuă să devină mai puternică, așa că este nevoie de o armată puternică ca factor de descurajare.

„Există o singură limbă pe care Rusia o înțelege, și aceasta este una a unei armate puternice”, a declarat Wijnen, subliniind importanța rezolvării problemei deficitului de personal din forțele armate olandeze.