Două nave rusești au părăsit portul orașului Feodosia din Crimeea ocupată după atacul asupra nava de asalt amfibiu Novocherkask din noaptea de 25-26 decembrie, relatează Ukrainska Pravda.

Nava Novocherkassk, care a fost lovita de ucraineni, in 2021Foto: Katrina Kochneva / Zuma Press / Profimedia

Acest lucru s-a întâmplat la câteva ore după ce armata ucraineană a atacat nava Novocherkask, care era staționată acolo, relatează Krym.Realii, un proiect Radio Europa Liberă.

Între timp, așa cum a subliniat proiectul, nu a existat nicio posibilitate de identificare a navelor din cauza vizibilității reduse și a distanței mari.

Jurnaliştii presupun că acestea erau o navă militară şi o ambarcațiune militară a Flotei Ruse de la Marea Neagră.

Forţele aeriene ucrainene au anunţat marţi că au distrus o navă a flotei ruse în Marea Neagră suspectată că transporta drone iraniene folosite de Moscova în conflictul cu Kievul, notează AFP.

„Marea navă de debarcare Novocerkassk” a fost „distrusă” de piloţii forţelor aeriene, au anunţat acestea pe mesageria Telegram.

Ministerul rus al Apărării confirmă că nava sa de debarcare din clasa Ropucha Novocherkassk a fost „avariată” în Feodosia noaptea trecută, dar spune că a distrus două bombardiere ucrainene. Pe de altă parte, Forțele aeriene ucrainene susțin că nu au pierdut nicio aeronavă în timpul atacului asupra navei din Feodosia. Acestea spun că au executat lovitura asupra navei cu cu rachete de croazieră Storm Shadow/SCALP. Informațiile au fost făcute de către colonelul Iurii Ignat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene.