Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a spus, în mesajul său de Crăciun, că răul va fi învins, în timp ce ucrainenii urmează să sărbătorească pentru prima dată din 1917 luni, la 25 decembrie, în loc de 7 ianuarie.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia
  • „Nopțile de dinainte de Crăciun sunt cele mai lungi din an. Cu toate acestea, ziua a început deja să fie mai lungă și lumina a început să predomine. Lumina devine mai puternică. Zi de zi și pas cu pas, întunericul se retrage.
  • Întunericul va pierde în cele din urmă. Răul va fi învins.
  • Astăzi, acesta este scopul nostru comun, dorința noastră comună și ceea ce ne rugăm.
  • Pentru libertatea noastră. Pentru victoria noastră. Pentru Ucraina noastră”

Ucrainenii urmează să sărbătorească Crăciunul luni, la 25 decembrie, în loc de 7 ianuarie, după rit vechi, odată cu Rusia, pentru prima dată din 1917, o decizie simbolică prin care Volodimir Zelenski s-a distanţat de Moscova.

În vară, când toate privirile erau aţintite asupra contraofensivei, preşedintele Volodimir Zelnski a obţinut adoptarea unei legi prin care Crăciunul se sărbătoreşte la 25 decembrie şi nu la 7 ianuarie, una dintre dintr-o srie de măsuri prin care Kievul s-a distanţat de Moscova, scrie News.ro.

„Poporul ucrainean a fost supus mult timp ideologiei ruse în aproape toate domeniile vieţii, inclusiv calendarul iulian şi sărbătorirea Crăciunului la 7 ianuarie”, se arăta în preambulul legii adoptate de deputaţi.