Autoritățile din mai multe regiuni din Rusia strâng cureaua pentru a face economii și să trimită bani pe front: au anulat focurile de artificii pentru Anul Nou și nu au cumpărat decorațiuni de Crăciun, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty, notează The Kyiv Independent.

Focuri de artificii la Moscova, de ziua orașuluiFoto: Alexey Kudenko / Sputnik / Profimedia

Mai mulți oficiali ruși s-au angajat să reducă cheltuielile pentru festivitățile tradiționale de sărbători pentru a cumpăra echipamente militare de care are nevoie armata rusă pe frontul din Ucraina.

Primarul orașului Soci, Alexey Kopaygorodsky, a declarat că fondurile alocate pentru focuri de artificii vor fi redirecționate către armata rusă. De asemenea, el a făcut apel la întreprinderile locale și la locuitori să facă același lucru.

„Acesta va fi cel mai bun cadou pentru compatrioții noștri de pe front", a declarat Kopaygorodsky.

Și în Novorossiysk nu vor fi focuri de artificii, iar fondurile alocate în mod obișnuit pentru petrecerea în seara dintre ani vor fi folosite pentru a cumpăra echipamente pentru front.

În orașul de munte Nalchik nu se vor cumpăra decorațiuni noi de sărbători în acest an. Autoritățile locale le vor refolosi pe cele din anii trecuți.

Guvernatorul regiunii Krasnodar, Veniamin Kondratiev, a reamintit interdicția privind artificiile introdusă în regiune după izbucnirea războiului din Ucraina și a îndemnat locuitorii să se abțină de la lansarea acestora.

„Să așteptăm până când operațiunea specială se va încheia, luptătorii noștri se vor întoarce, iar apoi, cu toată inima, vom sărbători Revelionul așa cum obișnuiam. Iar acum să ne salvăm colegii din forțele de ordine și din armată", a declarat Kondratiev, citat de agenția de presă RIA Novosti.

Planuri similare au fost puse în aplicare în întreaga Rusie.

Și anul trecut multe orașe rusești au anulat festivitățile de Anul Nou pentru a redirecționa banii către armată în primul an al invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina, potrivit Business Insider. Oficialii din Moscova și Sankt Petersburg au anulat spectacolele de artificii de sărbători.

Rusia intenționează să cheltuiască aproximativ o treime din bugetul său pentru armată în 2024.