Un clip incredibil apărut pe rețelele de socializare arată cum doi soldați ucraineni anihilează un grup de asalt inamic ghidat de o dronă rusească, sub privirile șocate ale operatorilor dronei.

Operatorii unei drone rusești, nevoiți să vadă cum colegii lor de pe câmpul de luptă sunt anihilați de ucraineniFoto: Captura Twitter

Cu un sânge rece remarcabil, cei doi ucraineni iau poziție într-o tranșee.

Unul dintre luptătorii ucraineni parcă se plimbă, spune unul dintre operatorii ruși ai dronei care supraveghea situația. „E foarte relaxat”, spune celălalt operator rus.

Cei doi luptători ucraineni observă drona rusă. „Se uită la `pasăre`. Ne face cu mâna”, comentează un operator rus.

Cei doi ruși care manevrează zona urmăresc toate mișcările ucrainenilor și le comunică colegilor lor de pe câmpul de luptă.

„La dracu, au omorât pe toată lumea, îți vine să crezi?”

Operatorul dronei rusești dirijează grupul de asalt care nu reușește să îi localizeze pe ucraineni, care deschid focul, omorând aproape instantaneu aproape cinci inamici și aruncând grenade asupra lor.

Operatorii sunt în stare de șoc și nu înțeleg ce se întâmplă: „Ce a fost asta? Trebuie să fi fost o explozie. (Grupul de asalt) „4” a fost făcut praf? Sfinte Sisoe! „4” nu mai există!”.

„La dracu, au omorât pe toată lumea, îți vine să crezi?”, spune unul dintre operatorii ruși de dronă.

De asemenea, un vehicul rusesc explodează, se pare, în apropiere locul încleștării, dar nu este clar ce l-a lovit.

Clipul video de peste 6 minute cu această luptă a fost postat de un cont rusesc de Telegram și repostat pe platforma X de Dmitri, un cunoscut cont pro-ucrainean ce traduce din rusă în engleză informații privind războiul.

ATENȚIE Clipul conține imagini șocante: