Rusia a declarat duminică că a dejucat un atac important al dronelor ucrainene, cel puțin 20 de drone fiind doborâte deasupra regiunilor rusești, inclusiv Moscova, informează Reuters.

MoscovaFoto: Sergey Pyatakov / Sputnik / Profimedia Images

Ministerul rus al Apărării a declarat că dronele ucrainene au fost doborâte deasupra unor regiuni precum Moscova, Tula, Kaluga și Briansk.

O persoană a fost rănită în Tula când o dronă interceptată a lovit o clădire de apartamente, a declarat guvernatorul regiunii, Alexei Dyumin.

„Un atac în masă cu drone a fost încercat peste noapte", a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobyanin. Dronele ucrainene au fost doborâte în mai multe zone din regiunea Moscovei, au declarat oficiali ruși.

Ziarul Kommersant a declarat că zborurile au fost întârziate sau anulate pe principalele aeroporturi din Moscova din cauza atacului cu drone.

Imagini cu atacul ucrainean cu drone asupra unor orașe din Rusia. Imagini publicate pe rețelele de socializare arată cum dronele ucrainene zboară deasupra orașului rusesc Tula, la 160 de kilometri sud de Moscova. Alte imagini arată că cel puțin una ar fi lovit o clădire înaltă din Tula.