Un videoclip cu slujba unei biserici evanghelice din Sankt Petersburg, cu cântece despre rachete balistice și cu un cor care cântă „Rusia pentru Hristos” a devenit viral în weekend, iar pastorul care este în centrul videoclipului, Olga Golikova, vine să sublinieze că Dumnezeu are un „scop special” pentru Rusia, relatează The Moscow Times.

racheta balistica SarmatFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Videoclipul, publicat în martie, o prezenta pe Olga Golikova, pastor de la Biserica Lumina lui Hristos, vorbind peste muzica celorlalți de pe scenă, în timp ce oamenii se plimbau în cercuri purtând steaguri rusești și israeliene, steaguri cu sloganul „Rusia pentru Hristos” și altele care păreau să arate hardware militar și nori in forma de ciupercă nucleară.

„Luăm, Doamne, această pistă, ne ridicăm spre cer cu rachetele tale balistice. Ne ridicăm acolo, Doamne, cu avioane supersonice pentru a duce vestea bună că Rusia este pentru Hristos!” spune Golikova în videoclip.

Mulți creștini evanghelici cred că pe măsură ce răul crește în lume, sfârșitul timpurilor se apropie și, odată cu acestea, cu diferite variații, credincioșii se vor înălța în Rai și Hristos se va întoarce pentru a conduce Pământul.

Influentul evanghelist american Pat Robertson a declarat în martie 2022 că președintele rus Vladimir Putin a fost „silit de Dumnezeu” să invadeze Ucraina pentru a îndeplini această profeție a armaghedonului.

Biserica Lumina lui Hristos a fost fondată de un evanghelist american în 1993. Golikova are un canal YouTube în limba engleză, pe lângă unul rusesc, cu 113.000 de abonați.

În predica sa duminică, Golikova a mulțumit oamenilor din afara bisericii sale pentru atenția acordată acestui videoclip. Ea a explicat că cu mulți ani în urmă Dumnezeu a pus în inima ei expresia „Rusia pentru Hristos”.

Ea a adăugat că Dumnezeu are un „scop special” pentru Rusia, adăugând: „Toate țările care ar putea considera țara noastră un fel de monstru. Pentru aceste țări, Rusia va deveni o mare binecuvântare.”