Rusia nu poate coexista cu actualul „regim” al Ucrainei și va rezista puterii NATO care ajută Kievul indiferent cât timp va fi necesar acest lucru, a declarat marți un înalt oficial diplomatic de la Moscova, citat de Reuters.

Volodimir Zelenski alaturi de generali ucraineni si membri ai cabinetului sauFoto: Pool-Ukrainian Presidential Office / Zuma Press / Profimedia Images

„Actualul regim [de la Kiev] este absolut toxic, noi nu vedem nicio opțiune pentru a coexista cu el în acest moment”, a declarat ambasadorul plenipotențiar Rodion Miroșnik pentru reporterii de la Moscova.

Miroșnik a acuzat de asemenea că Ucraina a comis crime de război împotriva civililor și că NATO a furnizat Kievului arme interzise de tratatele internaționale. Însă, potrivit acestuia, Occidentul își va pierde în cele din urmă interesul pentru Ucraina.

„Putem rezista NATO oricât de mult e nevoie pentru a îndeplini sarcinile pe care le-a formulat președintele”, a mai spus diplomatul.

Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a vorbit și el despre acest subiect marți în condițiile în care Pentagonul a anunțat în urmă cu o zi un nou ajutor militar pentru Ucraina, care are o valoare de 100 de milioane de dolari și va include apărare antiaeriană.

Noul pachet de asistență militară pentru Ucraina, luat la țintă de diplomații ruși

„Mesajul despre o altă aprovizionare americană cu armament a regimului nu este altceva decât o pastilă calmantă pregătită pentru [președintele ucrainean Volodimir] Zelenski de către 'binefăcători' de peste mări”, a declarat el într-un comunicat publicat pe canalul de Telegram al ambasadei ruse de la Washington.

El a declarat de asemenea că guvernul ucrainean și situația de pe front a Kievului sunt pe punctul de a „se prăbuși complet”. Antonov a atras atenția asupra faptului că Pentagonul a anunțat ceea ce oficialul rus a descris ca fiind „cadoul mortal” în ajunul împlinirii a 10 ani de la izbucnirea protestelor Euromaidan la Kiev.

„Simbolismul tragic al 'carității' de la Washington constă în faptul că autorii și ideologii campaniei anti-ruse par să le explice ucrainenilor: ei sunt încă în joc și continuă să fie puse pariuri pe ei. Faptul că datorită acestor arme sângele a mii de oameni va fi vărsat este luat în considerare dar aici nu este acceptat. Pentru complexul militar-industrial al Statelor Unite, doar un lucru contează - obținerea de profit din 'proiectul Ucraina'”, a declarat diplomatul rus.

„Este important ca Occidentul să înțeleagă: Rusia, care luptă pentru interesele și securitatea ei națională, nu poate fi învinsă pe câmpul de luptă”, a spus ambasadorul. El a adăugat că orice aprovizionare cu arme occidentale către Ucraina este „o prelungire a agoniei regimului falimentar de la Kiev”.

Urmărește ultimele evoluții din a 636-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.