O explozie, urmată de un incendiu, a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă la o uzină de praf de pușcă în zona centrală a Rusiei, au anunţat autorităţile, citate de presa de stat, notează The Moscow Times.

Pompieri rușiFoto: Alexey Suhorukov / Sputnik / Profimedia

Martori oculari de pe rețelele de socializare au relatat că înainte de incendiu au văzut o dronă zburând și au auzit o explozie la fabrica din orașul Kotovsk, regiuna Tambov.

Dar autoritățile nu au confirmat încă informațiile despre atacul cu drona. Ministerul pentru Situații de Urgență a anunțat doar un incendiu într-o clădire a fabricii de praf de pușcă. Incendiul a fost localizat și a fost stins până dimineață. Nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.

Acesta este al doilea incident de acest fel la fabrica de praf de pușcă din Kotovsk în șase luni. În luna iunie, a avut loc o explozie la aceeași fabrică, urmată de un incendiu. Cinci persoane au fost ucise și alte câteva au fost rănite. Cauza acelui incident, potrivit autorităților, a fost o eroare umană.

În perioada 2015-2016, la uzină au mai avut loc explozii. Atunci au fost ucise în total șapte persoane.

Pentru a asigura nevoile armatei în războiul din Ucraina, fabricile ruse de arme şi muniţii lucrează la capacitate maximă. Accidente survin frecvent în aceste fabrici, din cauza neglijării regulilor de securitate şi vechimii unor echipamente.

În aprilie, un obuz a explodat la o fabrică de praf de pușcă din Kazan, iar un angajat a rămas fără o mână. Un alt accident similar a avut loc în februarie la Uzina Mecanică Chapaevsky din regiunea Samara, unde se produc detonatoare și explozibili. O persoană a murit și trei au fost rănite.