Capitala Ucrainei, Kiev, a fost vizată sâmbătă de un atac aerian și s-au auzit explozii mari, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko, informează Reuters. Autoritățile locale au anunțat că mai multe clădiri comerciale și case au fost avariate în regiunea Kiev.

KievFoto: Ivan Tykhyi / Panthermedia / Profimedia

11:21 Guvernatorul regiuni Kiev Ruslan Kravchenko a declarat că cinci case și mai multe clădiri comerciale din zonă au fost avariate, informează Reuters. El a precizat că două rachete rusești au lovit un câmp, între localități.

10:30Forțele rusești au lansat o rachetă balistică asupra Kievului sâmbătă dimineața, dar aceasta a fost doborâtă de apărarea ucraineană în apropierea capitalei, a anunțat Serhii Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev, potrivit presei ucrainene.

Conform informațiilor preliminare, Rusia a folosit o rachetă Iskander în acest atac, a precizat oficialul.

Nu au fost raportate pagube sau victime până la ora locală 9:50.

Explozii au fost auzite în capitală în jurul orei 8.00, iar la scurt timp după aceea a fost declanșată o sirenă de raid aerian.

Yurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, a explicat că rachetele balistice au viteză mare și nu sunt ușor de detectat de radare, ceea ce a cauzat probabil întârzierea sistemului de avertizare.

08:54 Acesta este primul atac asupra Kievului de la sfârșitul lunii septembrie.

„Explozii puternice au fost auzite pe malul stâng al capitalei", a declarat Klitschko pe aplicația de mesagerie Telegram, referindu-se la malul stâng al râului Nipru.

„Preliminar, apărarea aeriană a funcționat împotriva (rachetelor) balistice".

Alerte aeriene pentru Kiev și o regiune din apropiere au fost anunțate cu câteva minute înainte de a se auzi exploziile. Autoritățile orașului au îndemnat locuitorii să rămână în adăposturi.