Împușcăturile care l-au rănit grav pe politicianul pro-rus Oleg Țariov în Crimeea ar fi fost o operațiune specială a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), a relatat Ukrinform vineri, citându-și surse din cadrul SBU.

Oleg TsaryovFoto: Alexander Natruskin / Sputnik / Profimedia

Potrivit unei surse de informații nedeclarate de Ukrainska Pravda, Țariov „se află de mult timp pe lista trădătorilor care trebuie să răspundă pentru crimele lor și, prin urmare, este o țintă absolut legitimă”.

„El nu este doar un adept fanatic al „Lumii rusești”, ci o persoană care a venit personal cu tancurile rusești pentru a captura Kievul”, a declarat sursa Ukrainska Pravda.

Politicianul ar fi fost împușcat în primele ore ale zilei de 27 octombrie și se află acum într-un spital în stare gravă.

Vladimir Rogov, instalat de Moscova pentru a ajuta la guvernarea unor părți din regiunea Zaporojie din sud-estul Ucrainei care sunt controlate de forțele ruse, nu a precizat unde a avut loc atacul armat.

Surse au declarat anul trecut pentru Reuters că Rusia l-a pregătit pe Țariov pentru a conduce un guvern marionetă la Kiev după ce Moscova a trimis zeci de mii de trupe în Ucraina la 24 februarie 2022.