Ministrul suedez de externe Tobias Billstrom nu a reuşit să ajungă la întâlnirea ce i-a reunit luni la Kiev pe omologii săi europeni întrucât şi-a uitat paşaportul şi nu i s-a permis să treacă graniţa, potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) şi unor surse diplomatice citate de publicaţia austriacă Die Presse, scrie marţi presa ucraineană.

Tobias BillstromFoto: Dursun Aydemir / AFP / Profimedia

Întrucât nu avea paşaportul asupra sa, poliţiştii de frontieră de la graniţa polono-ucraineană i-au refuzat ministrului suedez intrarea în Ucraina. Prin urmare, ministrul Tobias Billstrom a fost nevoit să-şi anuleze călătoria de opt ore cu trenul către Kiev.

El nu a fost singurul ministru absent de la reuniunea desfăşurată în capitala ucraineană. Şeful diplomaţiei ungare Peter Szijjarto nu a participat, la fel nici omologul său polonez Zbigniew Rau, care şi-a motivat absenţa prin „declinul relaţiilor bilaterale” dintre ţara sa şi Ucraina, în timp ce ministrul leton de externe Krisjanis Karins a lipsit pentru că este bolnav de Covid. (Agerpres)