Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a sugerat duminică că soldații britanici care antrenează trupe ucrainene în Ucraina ar fi ținte legitime pentru forțele ruse, la fel ca și fabricile germane care produc rachete Taurus în cazul în care acestea ar aproviziona Kievul, transmite Reuters.

Dmitri MedvedevFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Medvedev, care este vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei și care a devenit o figură antioccidentală în politica rusă, a declarat că astfel de măsuri luate de Occident aduc mai aproape cel de-al treilea război mondial.

Într-o postare pe Telegram, Medvedev și-a îndreptat mai întâi furia spre ministrul britanic al apărării, Grant Shapps, care a declarat într-un interviu acordat unui ziar că Londra dorește să desfășoare instructori militari în Ucraina, pe lângă instruirea forțelor armate ucrainene în Marea Britanie sau în alte țări occidentale, așa cum se întâmplă în prezent.

„(Acest lucru) îi va transforma pe instructorii lor într-o țintă legală pentru forțele noastre armate", a scris Medvedev pe Telegram. „Înțelegând foarte bine că vor fi distruși fără milă. Și nu ca mercenari, ci ca specialiști britanici ai NATO".

Medvedev și-a îndreptat apoi atenția către Germania, denunțându-i pe cei care doresc ca Berlinul să furnizeze Ucrainei rachete de croazieră Taurus care ar putea lovi teritoriul rusesc și să încerce să limiteze aprovizionarea armatei Moscovei.

„Ei spun că acest lucru este în conformitate cu dreptul internațional. Ei bine, în acest caz, loviturile asupra fabricilor germane în care sunt făcute aceste rachete ar fi, de asemenea, în deplină conformitate cu dreptul internațional", a declarat Medvedev.

„Acești imbecili ne împing în mod activ spre cel de-al treilea război mondial", a mai spus Medvedev.