O dronă ucraineană a eliberat vineri explozibili deasupra unei staţii electrice dintr-un sat rus situat în apropierea frontierei cu Ucraina, generând întreruperea alimentării cu energie electrică a unui spital, a anunţat guvernatorul regiunii Kursk, informează AFP și Agerpres.

Dronă din razboiul declansat de Rusia in UcrainaFoto: LIBKOS / AP / Profimedia

La Belaia, la mai puţin de 25 de kilometri de frontieră, „o dronă ucraineană a largat două încărcături explozive asupra unui post electric", a declarat Roman Starovoit pe Telegram.

„Unul dintre transformatoare a luat foc. Cinci localităţi şi un spital au rămas fără electricitate. Echipele de pompieri s-au deplasat la faţa locului", a precizat Starovoit, adăugând că alimentarea cu energie electrică „va fi restabilită imediat ce va fi posibil să se facă acest lucru în deplină siguranţă".

Vineri dimineață, ministerul rus al Apărării a anunțat că apărarea aeriană a doborât în cursul nopții 10 drone ucrainene deasupra regiunii Kursk și una deasupra regiunii Kaluga, potrivit Reuters.

Înainte de aceasta, Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a anunţat pe Telegram că a distrus două drone ucrainene deasupra regiunii vecine Belgorod. Ministerul a precizat că o primă încărcătură explozivă a fost distrusă joi, în jurul orei 17:00 (14:00 GMT), cu aproximativ patru ore înainte ca o a doua dronă să fie doborâtă.

„Drona ucraineană a fost distrusă deasupra regiunii Belgorod de sistemele de apărare antiaeriană în funcţiune", a precizat ministerul.

Regiunile Belgorod şi Kursk se învecinează la est cu Ucraina.

De când Ucraina şi-a lansat contraofensiva, la începutul lui iunie, Rusia a fost vizată de atacuri cu drone care, sporadic, au avariat clădiri, inclusiv la Moscova.

Autorităţile ruse au minimizat importanţa acestor atacuri.