Comandantul Regimentului 247 de Asalt Aerian al Gărzilor din Rusia, Vasili Popov, a fost ucis în timpul luptelor din Ucraina, se arată în evaluarea de vineri a Institutului pentru Studiul Războiului.

Soldati ucraineni langa BahmutFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Vasili Popov l-a înlocuit pe Piotr Popov în funcția de comandant al regimentului 247 în luna august sau septembrie, Vasili fiind astfel al doilea comandant al regimentului 247 care a fost ucis în luptă.

Potrivit ISW, unitățile regimentului 247 se află la granița regiunilor Donețk și Zaporojie.

ISW a evaluat anterior că Forțele aeropurtate rusești desfășoară contraatacuri în sectoare importante ale frontului, iar moartea lui Vasili Popov susține evaluarea ISW potrivit căreia aceste contraatacuri vor slăbi probabil puterea acestor unități.

Analiștii de la ISW mai arată că forțele ucrainene au obținut succese parțiale în apropiere de Bahmut, Klishchiivka, Andriivka și Kurdiumivka.

Vineri dimineață, Statul Major General al forțelor armate ucrainene a anunțat că trupele Kievului au cucerit Andriivka în regiunea Donețk, potrivit Reuters.

Andriivka se află la sud de Bahmut, locul uneia dintre cele mai sângeroase bătălii de la invazia Rusiei în februarie anul trecut.

Statul Major General a raportat, de asemenea, un „succes parțial" în apropierea unui alt sat la sud de oraș, Klishchiivka.

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a anunțat că situația din Andriivka este „foarte complexă și schimbătoare".

Inițial a anunțat că satul se află sub control ucrainean, dar ulterior a declarat că acest lucru este inexact, deoarece luptele continuă să se desfășoare în jurul satului.