Imagini din satelit prezentate de Sky News ale unei baze militare situate la sud-est de capitala belarusă Minsk par să arate că în ultimele săptămâni au fost demontate corturi, ceea ce ar putea indica o reducere a activității bazei Wagner.

Soldați belaruși împreună cu mercenari WagnerFoto: Belarus Defense Ministry / AP / Profimedia

La 23 august, șeful Wagner, Evgheni Prigojin, și locotenenții săi de top au fost uciși când un avion privat pe care îl folosea s-a prăbușit în circumstanțe inexplicabile până în prezent, lăsând soarta mercenarilor săi sub semnul întrebării.

Acum, imagini ale bazei militare Tsel din regiunea Mogilev, realizate la 25 iulie, 25, 25 august și 9 septembrie și furnizate de compania de imagistică terestră Planet Labs, par să arate dezmembrarea treptată a corturilor din tabără.

Belarus pregătește exerciții militare de amploare în această lună

Armata belarusă pregătește exerciții militare pe scară largă în această lună în țară, potrivit grupului de monitorizare Belarusian Hajun.

În raportul său, grupul a afirmat că forțele armate sunt „programate să desfășoare exerciții ample bilaterale”.

„În prezent, pregătirile active sunt în curs de desfășurare pentru viitoarele exerciții”, a precizat acesta într-o declarație pe Telegram.

„Inspecțiile au loc pentru a verifica prezența și starea echipamentelor, armelor și echipamentelor militare”.

Aceasta vine după ce au apărut informații potrivit cărora președintele belarus Alexander Lukașenko se va deplasa mâine în Rusia pentru discuții cu Vladimir Putin.

Principalele subiecte vor fi „agenda internațională și problemele regionale”, a declarat agenția de știri Belta.

____