Sprijinul pentru Ucraina în ţările Uniunii Europene rămâne constant, în timp ce majoritatea europenilor aprobă menținerea sancțiunilor împotriva Rusiei - potrivit unui sondaj Eurobarometru citat de RBC și Rador.

Obuziere CaesarFoto: APFootage / Alamy / Alamy / Profimedia

Rezultatele sondajului arată că 86% dintre europeni susţin acordarea de asistență umanitară persoanelor afectate de războiul din Ucraina, iar 76% sunt de acord ca ucrainenii care fug din calea războiului să fie acceptaţi în ţările UE.

De asemenea, 71% dintre europeni sunt de acord cu introducerea de sancțiuni economice împotriva Rusiei, iar 66% susţin sprijinul pentru Ucraina în ceea ce priveşte procesul de integrare europeană a ţării.

Sondajul mai arată că 65% dintre europenii chestionaţi sprijină integrarea Ucrainei pe piața unică a UE, iar 64% sunt de acord cu susținerea financiară și economică a statului ucrainean.

Finanțarea achizițiilor și livrărilor de echipamente militare către Ucraina se bucură de susţinerea a 57% dintre europeni. Sondajul Eurobarometru a fost efectuat în 27 de state membre ale UE, în perioada 24-31 august 2023, în rândul a 26.514 cetățeni ai blocului comunitar.