Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut noului ministru al apărării, Rustem Umerov, şi altor oficiali din guvern să elimine birocraţia din armată prin digitalizare şi să „repornească sistemul contabil” pentru o deplină transparenţă a aprovizionării trupelor, după ce fostul ministru Oleksii Reznikov a fost demis săptămâna trecută în urma unor scandaluri de corupţie legate de achiziţiile Ministerului Apărării, potrivit News.ro.

Volodimir ZelenskiFoto: Handout / AFP / Profimedia

„Am avut mai multe întâlniri importante astăzi. În primul rând, aş dori să menţionez întâlnirea cu ministrul apărării Umerov, cu prim-viceministrul Pavliuk şi cu viceprim-ministrul Fedorov cu privire la aprovizionarea soldaţilor noştri şi la transparenţa acestei aprovizionări”, le-a spus Volodimir Zelenski ucrainenilor în discursul video de luni seara.

El a anunţat că le-a cerut oficialilor guvernamentali reducerea birocraţiei şi transparenţă prin digitalizare atunci când este vorba despre achiziţiile armatei şi necesarul din teren.

„Nevoile specifice ale brigăzilor noastre de luptă trebuie să fie satisfăcute cât mai repede posibil şi, în acest scop, toate înregistrările trebuie să fie digitalizate. În general, ar trebui să existe mult mai puţină birocraţie în rândul trupelor şi nu ar trebui să existe nicio diferenţă între ceea ce se raportează aici, la centru, şi ceea ce au nevoie cu adevărat băieţii de pe teren. În prezent, Ministerul Apărării reporneşte sistemul de contabilitate, iar Ministerul Digitalizării ajută”, a anunţat Zelenski.

El a vizitat de curând mai multe puncte din apropierea liniilor de front, unde s-a întâlnit cu luptătorii ucraineni, spunând că a vrut să audă direct de la ei despre ceea ce au nevoie.