Forțele ucrainene au făcut sâmbătă progrese confirmate în zona graniței administrative dintre regiunile Donețk și Zaporojie și în vestul regiunii Zaporojie, iar armata ucraineană afirmă că a obținut progrese și la sud de Bahmut, notează Institutul pentru Studiul Războiului.

Soldat ucrainean de pe un blindat Bradley pe frontul din Robotîne, în regiunea ZaporojieFoto: Dmytro Smolienko/UKRINFOR / Sipa Press / Profimedia

Imaginile geolocalizate publicate sâmbătă arată că forțele ucrainene au avansat la nord-vest de Novomayorske (18 km sud-est de Velyka Novosilka) de-a lungul graniței dintre Donețk și Zaporojie, unde surse rusești susțin că luptele s-au intensificat în ultimele zile.

Imagini geolocalizate suplimentare publicate sâmbătă arată că forțele ucrainene au avansat, de asemenea, la nord-est și la est de Novoprokopivka (13 km sud de Orihiv) și la vest de Verbove (20 km sud-est de Orihiv) în vestul regiunii Zaporojie.

Statul Major General ucrainean a raportat că forțele ucrainene au obținut succese nespecificate la sud de Robotîne (10 km sud de Orihiv).[3]

Un blogger rus apropiat de Kremlin a afirmat că trupele ucrainene au forțat forțele rusești să se retragă din Andriivka (9 km sud-vest de Bahmut), iar un alt blogger cunoscut a afirmat că Andriivka este acum o „zonă gri", contestată.

Oficialii ucraineni au raportat că forțele ucrainene au obținut, de asemenea, succese nespecificate la sud de Klishchiivka.