India și-a exprimat astăzi optimismul cu privire la faptul că marile economii ale G20 își vor încheia summitul de la New Delhi cu o „Declarație a liderilor” finalizată, potrivit Sky News.

Narendra ModiFoto: Sotiris Dimitropoulos / Eurokinissi / imago stock&people / Profimedia

Aceștia au dezvăluit că provocarea rămasă constă în elaborarea formulării referitoare la războiul din Ucraina.

Negociatorii se luptă de câteva zile cu această problemă, cu scopul de a ajunge la un consens care să atragă Rusia și China la bord - abordând în același timp probleme globale precum datoria și schimbările climatice.

Președintele chinez Xi Jinping va lipsi de la G20 și îl va trimite în locul său pe premierul Li Qiang, în timp ce Vladimir Putin va fi, de asemenea, absent.

Amitabh Kant, negociatorul indian pentru G20, a declarat că declarația va servi drept o voce reprezentativă pentru sudul global și pentru națiunile în curs de dezvoltare.

„Declarația liderilor de la New Delhi este aproape gata, nu aș vrea să mă opresc asupra ei”, a declarat Kant într-o conferință de presă. „Această declarație va fi recomandată liderilor”.

Patru surse guvernamentale indiene au declarat că limbajul privind războiul a fost singura problemă rămasă, iar o a doua întâlnire pentru a căuta un consens ar putea dura.