În noaptea de miercuri spre joi Moscova a atacat din nou un port ucrainean aflat la Dunăre. Atacul a fost surprins în imagini de mai mulți români chiar din Izmail.

Explozii în portul IzmailFoto: Captură video

Într-o filmare postată pe rețelele de socializare se poate vedea apărarea antiaeriană ucraineană care încearcă să contracareze dronele rusești trimise să distrugă infrastructura portuară din districtul Izmail, regiunea Odesa.

Atacurile cu drone rusești au avariat infrastructura portuară, un siloz de cereale și clădiri administrative în districtul Izmail din regiunea ucraineană Odesa, a declarat joi guvernatorul Oleh Kiper, potrivit Reuters.

O persoană a fost rănită în atac, al patrulea asupra districtului în ultimele cinci zile, a precizat el. Izmail găzduiește un port ucrainean pe fluviul Dunărea.

„Gata! Vine drona! Feriți-vă!”, se poate auzi un bărbat pe fundal în timp ce apărarea antiaeriană ucraineană țintește o dronă kamikaze.

Un martor spune că un siloz a fost lovit de un aeronaval fără pilot.

„Asta bubuie”.

„Tot în port le-o dă”.

„Direct în siloz!”

Când atacul se intensifică, bărbații se îndeamnă reciproc să se dea mai în spate, spunând că au simțit un suflu. „Ăsta a fost suflu mare”, se aude un bărbat la finalul filmării.

Armata ucraineană a anunțat că a doborât 25 dintre cele 33 de drone despre care a spus că au fost lansate de Rusia. Cele mai multe au vizat regiunea Odesa, dar unele au vizat și zona nordică Sumî, notează Reuters.