Evgheni Prigojin, fostul șef al mercenarilor Wagner, a fost îngropat marți într-o ceremonie privată, a anunțat serviciul de presă al Concordia, relatează Reuters.

Evgheni Prigojin în RostovFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Această firmă care i-a atras lui Prigojin porecla de „bucătarul lui Putin” din cauza asigurării serviciilor de catering pentru Kremlin a precizat că el a fost îngropat într-un cimitir aflat la marginea orașului Sankt Petersburg.

La fel ca președintele Vladimir Putin, Prigojin s-a născut în acest oraș.

„Ceremonia de rămas-bun pentru Evgheni Viktorovici a avut loc într-un format închis. Cei care vor să îi spună la revedere pot vizita cimitirul Porohovskoie”, a anunțat serviciul de presă al Concordia într-o scurtă postare făcută pe Telegram.

Mai devreme în cursul zilei de marți Kremlinul a confirmat că Putin nu va participa la înmormântarea fostului șef al mercenarilor Wagner, după ce anterior a declarat că este „imposibil” de știut acest lucru.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat marți în timpul conferinței sale zilnice de presă că administrația prezidențială nu are informații despre înmormântarea fondatorului grupării „Wagner” și că prezența lui Putin la funeralii „nu este prevăzută”.

Duminică, autoritățile ruse au confirmat oficial că Prigojin a fost unul dintre pasagerii avionului privat care s-a prăbușit miercurea trecută în regiunea Tver a Rusiei.

Kremlinul a respins vehement orice sugestii potrivit cărora prăbușirea avionului ar fi fost orchestrată în vreun fel de către președintele Putin. Autoritățile ruse afirmă că accidentul este încă în curs de elucidare.

Pe același subiect: