Nevasta unui om politic din Ucraina care și-a pierdut un ochi într-o presupusă tentativă de asasinat a apărut pe coperta primului număr tipărit al revistei Playboy de la invazia rusă, relatează presa britanică. Banii din încasări vor fi folosiți pentru achiziționarea unor echipamente medicale.

Iryna Bilotserkovets pe coperta revistei PlayboyFoto: - / Film Stills / Profimedia

Iryna Bilotserkovets, soția unui consilier al primarului Kievului, Vitali Klitschko, a pozat cu un plasture pentru ochi și un bikini metalice.

Aceasta a supraviețuit unei presupuse tentative de asasinat la doar trei zile după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie anul trecut, potrivit Sky News.

Este pentru prima dată când o ediție a revistei a fost tipărită în Ucraina de la izbucnirea războiului.

Mama a trei copii, Iryna Bilotserkovets conducea spre casă împreună cu cei mici printr-un cartier din Kiev, când mașina ei a fost lovită de mai multe gloanțe, potrivit The Independent.

Modelul și prezentatoarea TV și-a pierdut un ochi și a suferit mai multe operații de reconstrucție într-un spital din Berlin după ce a fost rănită în atacul armat, devenind de atunci un simbol al rezistenței în Ucraina.

Ea a apărut pe coperta revistei Playboy în cadrul ediției „Women stay strong" (Femeile rămân puternice), care prezintă „rezistența femeilor ucrainene care au fost rănite în timpul războiului, dar care nu și-au pierdut setea de viață".

„Un ochi lipsă, tuburi care ieșeau peste tot, părul ras din cauza operației. Cusături, cicatrici, răni peste tot; eram doar monstrul lui Frankenstein. Maxilarul mi se sfărâmase, ca o creangă. Nu mai am o față frumoasă, dar restul corpului meu este frumos”, a povestit Iryna Bilotserkovets pentru Playboy, relatează The Mirror.

Încasările din vânzarea acestui număr al revistei Playboy vor fi donate pentru cumpărarea unor echipamente medicale în Ucraina, mai notează Sky News.

Urmărește ultimele evoluții din a 527-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.