Dronele ucrainene au atacat Moscova dimineața devreme, iar o persoană a fost rănită, a declarat primarul capitalei, Serghei Sobianin, citat de agenția de stat Tass. „În această seară a avut loc un atac cu drone ucraineană. Fațadele a două clădiri de birouri din orașul Moscova au fost ușor deteriorate", a scris el pe canalul său Telegram .

Atac cu drone in MoscovaFoto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

UPDATE 08:09 Ministerul Apărării a calificat atacul drept o „tentativă de atac terorist". „O dronă ucraineană a fost distrusă în aer de sistemele de apărare aeriană deasupra districtului Odințovo din regiunea Moscovei", a transmis acesta pe Telegram. „Alte două drone au fost suprimate de războiul electronic și, după ce au pierdut controlul, s-au prăbușit în zona complexului de clădiri nerezidențiale din orașul Moscova."

Imaginile apărute online arată că cel puțin două clădiri au fost lovite.

Ulterior, primarul a revenit spunând că o persoană a fost rănită în urma explozii dintr-o clădire a orașului Moscova, după atacul cu drone.

„Un agent de securitate a fost rănit într-o clădire în urma exploziei. Geamurile de la primul până la etajul al patrulea au fost spulberate în urma unui atac cu drone”, au confirmat serviciile de urgență pentru TASS.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, în dimineața zilei de 30 iulie, Ucraina a încercat să atace instalațiile Moscovei cu drone, dintre care una a fost distrusă în aer deasupra teritoriului districtului Odintsovo și alte două au fost suprimate și prăbușite în orașul Moscova.

Aeroportul Vnukovo al capitalei a fost închis pentru sosiri și plecări din cauza incidentului.