Volodimir Zelenski a declarat că ucrainenii trebuie să înțeleagă că Rusia desfășoară toate resursele posibile pentru a opri avansarea forțelor Kievului în estul și sudul țării, potrivit Sky News.

Volodimir ZelenskiFoto: Handout / AFP / Profimedia

Într-o declarație pe Telegram, el a spus: „Nu este vorba de o declarație de război: Trebuie să înțelegem cu toții foarte clar - cât mai clar posibil - că forțele rusești din sudul și estul țării noastre investesc tot ce pot pentru a ne opri soldații.”

În aceste condiții, Zelenski crede că fiecare bucată de teren recucerită contează:

„Și fiecare mie de metri de progres, fiecare succes al fiecăreia dintre brigăzile noastre de luptă merită recunoștință.”

„Toți cei care pleacă la asalt, toți cei care resping asalturile inamice, bravo. Și sunt recunoscător fiecăruia dintre soldații noștri!”, a adăugat el.

Armata ucraineană a avansat în cadrul contraofensivei sale cu 1,7 kilometri într-o săptămână în direcţia oraşului Melitopol, în zona de sud a frontului, a anunţat vineri un militar ucrainean de rang înalt, informează agențiile France-Presse

Forţele armate ucrainene „continuă să desfăşoare operaţiuni ofensive” în direcţia Melitopol, un important oraş ucrainean aflat sub controlul Rusiei, şi „brigăzile de asalt susţinute de tancuri au avansat 1,7 kilometri” într-o săptămână în această zonă, a precizat într-o conferinţă de presă colonelul Mikola Urşalovici.

Reprezentant al Gărzii Naţionale ucrainene, Urşalovici a precizat că în jurul oraşului Herson „forţele de apărare vor continua să facă presiuni asupra inamicului” prin intermediul operaţiunilor de recunoaştere şi luptă, pentru „a pregăti zona în vederea unor acţiuni ofensive”.