Până la 200 de soldați ruși și comandantul orașului ocupat Tokmak au fost uciși într-un atac recent asupra unei baze rusești, a declarat un oficial ucrainean, citat de CNN.

Soldați ruși trăgând cu un tun de 152 mm pe frontul din BahmutFoto: Russian Defence Ministry / UPI / Profimedia

„Forțele noastre de apărare au acționat cu succes asupra pozițiilor ocupanților din Tokmak”, a declarat pe Telegram Ivan Fedorov, primarul orașului Melitopol din sudul Ucrainei.

Fedorov se află în teritoriul ocupat de Ucraina și afirmațiile sale nu pot fi confirmate, dar a susținut că rapoartele serviciilor de informații potrivit cărora o bază rusă de la o uzină din oraș a fost lovită.

Nu există nicio modalitate de a confirma afirmațiile și nu există în prezent nicio dovadă vizuală a unui atac asupra uzinei. Cu toate acestea, o rețea de socializare pro-rusă a afirmat marți că „AFU a bombardat masiv Tokmak. Preliminar, au fost înregistrate 6 lovituri”.

Un oficial numit de Rusia în Zaporojia ocupată, Vladimir Rogov, a vorbit, de asemenea, despre o serie de explozii în oraș în aceeași zi, postând o înregistrare video cu incendii într-o zonă deschisă care nu a putut fi geolocalizată.

Forțele ucrainene țintesc Tokmak în mod regulat, deoarece este un nod important pentru apărarea rusă.

Urmărește ultimele evoluții din a 505-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.