Vladimir Putin s-a întâlnit la Kremlin cu Evgheni Prigojin și cu comandanții Wagner pentru a discuta despre revolta pe care gruparea a încercat să o organizeze împotriva conducerii armatei, a declarat luni purtătorul de cuvânt al președinției ruse, potrivit Reuters.

Dmitri Peskov si Vladimir PutinFoto: Natalia KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia

Declarațiile lui Dmitri Peskov vin după ce ziarul Liberation a scris, citând surse din serviciile de spionaj occidentale, că Putin s-a întâlnit cu Prigojin și comandanții săi. Peskov nu a spus nimic despre altă informație din Liberation, aceea că Prigojin e la Kremlin cel puțin de la 1 iulie.

Potrivit lui Peskov, întâlnirea lui Putin cu șeful Wagner și comandanții grupării a avut loc la 29 iunie, la cinci zile după revolta eșuată. Peskov a afirmat presei că Putin a invitat 35 de persoane la întâlnire, printre care Prigojin și comandanții unităților Wagner, și că întâlnirea a durat trei ore.

„Singurul lucru pe care îl putem spune este că președintele a făcut o evaluare a acțiunilor companiei (Wagner) pe front în timpul Operațiunii Militare Speciale (în Ucraina) și, de asemenea, a făcut o evaluare a evenimentelor din 24 iunie (ziua revoltei)", a declarat acesta reporterilor.

El a adăugat că Putin a ascultat explicațiile comandanților cu privire la cele întâmplate și le-a oferit acestora alte opțiuni de încadrare și de luptă.

„Comandanții au prezentat versiunea lor despre ceea ce s-a întâmplat (pe 24 iunie). Ei au subliniat că sunt susținători și soldați fideli ai șefului statului și ai comandantului suprem în funcție. De asemenea, au spus că sunt gata să continue să lupte pentru Patrie", a declarat Peskov.