Un consilier al ministrului ucrainean al apărării a descris rebeliunea Wagner din Rusia drept „cea mai ridicolă încercare de revoltă” din toate timpurile, relatează The Guardian.

Membri ai grupului Wagner in RostovFoto: Roman ROMOKHOV / AFP / Profimedia

„Acest lucru face Rusia mai slabă și ne face mai puternici”, a declarat Iuri Sak pentru la BBC Radio 4.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri în Rusia, probabil că va rămâne în istorie drept cea mai ridicolă încercare de revoltă care a fost încercată vreodată.

„Nu va avea nicio legătură cu planurile noastre. Avem misiunea de a ne elibera pământul și sper doar că aliații noștri care au urmărit această revoltă ridicolă de ieri, înțeleg că singura modalitate de a pune capăt războiului din Ucraina este să ne asigurăm că Ucraina învinge Rusia militar”.

„Nu poate exista nicio speranță pentru un fel de transformare internă în Rusia. Se va întâmpla doar pe câmpul de luptă.”

Mai mult, Comandantul ucrainean Robert Brovdi, cunoscut sub indicativul „Magyar”, a fost filmat de soția sa în timp ce „ataca” o cantitate impresionantă de floricele de porumb în ce urmărea cu interes ce se întâmplă în Rusia, sâmbătă, când Prigojin și-a asmuțit trupele spre Moscova pentru a decapita conducerea armatei ruse.

În timp ce toți ochii au fost ațintiți asupra tulburărilor interne din Rusia, luptele continuă pe linia frontului din Ucraina.

Imagini realizate agențiile de presă în regiunea Zaporojie arată soldați ucraineni care trag cu mortiere, pregătesc drone și sunt cu ochii în patru după vehiculele aeriene rusești fără pilot.