Presa rusă relatează că un atac ucrainean cu rachete pe frontul de la Zaporojie, din sudul ţării, a ucis un general rus experimentat, Serghei Goriacev, care a fost, printre altele, comandantul trupelor ruse din Transnistria, relatează The Guardian.

Generalul rus Serghei Goriacev, ucis în UcrainaFoto: east2west news / WillWest News / Profimedia

„Ca urmare a unui atac cu rachete inamic, şeful Statului Major al Armatei 35 de Arme Combinate, generalul-maior Serghei Goriacev a fost ucis”, a anunțat luni noapte într-o postare pe Telegram bloggerul militar rus, Voenkor Kotenok.

„Potrivit reprezentanţilor comandamentului Grupului Unit de Forţe, armata a pierdut astăzi unul dintre cei mai străluciţi şi mai eficienţi lideri militari”, a adăugat bloggerul militar.

Serghei Goriacev (52 de ani), un comandant decorat, a condus anterior trupele ruseşti din regiunea separatistă Transnistria, a comandat o bază militară în Tadjikistan şi un centru de antrenament în Habarovsk.

Mai mulţi bloggeri militari ruşi au declarat că Goriacev a fost probabil ucis de o rachetă de croazieră Storm Shadow furnizată de Marea Britanie.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut încă niciun comentariu în legătură cu moartea lui Goriacev.

Regiunea Zaporojie, controlată în proporţie de 80% de forţele ruseşti, este una dintre principalele ţinte ale contraofensivei ucrainene, notează ziarul The Guardian, citat de News.ro.

Potrivit grupului media independent Meduza, Goriacev este deja al zecelea general rus care a fost ucis în acest război, dar el este primul general rus care moare în Ucraina în mai bine de un an.

___