Surse rusești au afirmat că forțele armate ale Ucrainei au avantaje tactice în desfășurarea asalturilor pe timp de noapte datorită echipamentelor furnizate de Occident cu sisteme optice nocturne superioare, potrivit Institutului Pentru Studiul Războiului (ISW).

Vehicul de lupta BradleyFoto: Operation 2022 / Alamy / Profimedia Images

Un important milblogger rus a afirmat că forțele ucrainene lansează atacuri pe timp de noapte, deoarece echipamentele furnizate de Occident oferă forțelor ucrainene vedere nocturnă „excelente”.

Oficialul de ocupație din regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov, a afirmat, de asemenea, că atacurile pe timp de noapte permit forțelor ucrainene să folosească mai eficient echipamentul furnizat de Occident.

Forțele ucrainene au început sau au intensificat asalturile pe timp de noapte în ultimele zile, iar forțele ucrainene ar putea valorifica din ce în ce mai mult avantajele oferite de sistemele occidentale.

Forţele ucrainene au desfăşurat operaţiuni de contraofensivă în cel puţin patru zone ale frontului pe 10 iunie

Surse ruseşti au raportat activităţi ucrainene în regiunea Lugansk, în apropierea localităţii Bilohorivka.

Colonelul Serhii Șerevati, purtător de cuvânt al Grupului de Forţe Estice Ucrainene, a menţionat că forţele ucrainene au înaintat până la 1.400 de metri în zone nespecificate de pe frontul Bahmut, iar milbloggerii ruşi au raportat înaintarea trupelor ucrainene în nord-vest şi nord-est de Bahmut.

Ministerul rus al Apărării şi alte surse ruseşti au pretins că trupele ucrainene au efectuat atacuri localizate în zona de frontieră dintre regiunile Doneţk şi Zaporojie, în special în zona Velika Novosilka.

Imagini obținute pri geolocalizare indică faptul că forţele ucrainene din vestul regiunii Zaporojie au obţinut câştiguri locale în timpul contraatacurilor din sud-vest şi sud-est de Orihiv, iar milbloggerii ruşi continuă să afirme că forţele ruseşti din această zonă se apără cu succes împotriva încercărilor de avansare ale trupelor ucrainene.