Rușii au publicat imagini cu mai multe tancuri Leopard, blindate Bradley și vehicule rezistente la mine care au fost distruse și/sau abandonate de către ucraineni în regiunea Zaporojie.

Blindate ucrainene in controfensiva din ZaporojieFoto: Colaj foto

Fără niciun raport independent de pe front, în timp ce Kievul nu spune mai nimic, este imposibil de evaluat dacă forțele ucrainene pătrund apărarea rusă, dar Rusia a raportat vineri lupte grele de-a lungul frontului din sudul Ucrainei și președintele Vladimir Putin spune că forțele ucrainene nu și-au îndeplinit obiectivele.

"Putem afirma cu certitudine că această ofensivă a început. Acest lucru este dovedit de utilizarea rezervelor strategice ale armatei ucrainene", a declarat Putin reporterilor ruși la Soci. „Trupele ucrainene nu și-au atins obiectivele în niciun sector”.

În timp ce Ucraina a refuzat să comenteze contraofensiva mult așteptată și a acuzat Rusia că a răspândit minciuni în legătură cu aceasta, Clash Report a contorizat pierderile Ucrainei de la începutul contraofensivei:

  • - 5 tancuri Leopard 2A6
  • - 6 blindate Bradley
  • - 3 vehicule rezistente la mine MaxxPro
  • - 1 blindat olandez YPR-765
  • - 1 tanc T-72M1
  • - 1 tanc BMR-2
  • - 1 transportor blindat VAB
  • - Mai multe camioane arse

Comentatorii Osint spun că echipajele au supraviețuit aproape sigur și au evacuat, iar în acest moment obiectivul ar trebui să fie reorganizarea respectivelor echipaje cât mai repede posibil și trimiterea lor înapoi.

Pe de altă parte, OSINTtechinal a distribuit un clip în care forțele ucrainene ar fi recuperat un Leopard 2A avariat.

Contraofensiva este de așteptat să implice în cele din urmă mii de trupe ucrainene antrenate și echipate de Occident. Rusia, care a avut luni la dispoziție pentru a-și pregăti liniile defensive, spune că a respins atacurile de la începutul săptămânii, relatează Reuters.

Kievul a spus că efortul său principal nu a început încă. Moscova și bloggerii ruși pro-război au raportat vineri bătălii intense pe frontul Zaporojie, lângă orașul Orihiv.

Citește și:

FOTO Primele imagini cu Ucraina în contraofensivă: Tancuri Leopard și blindate americane Bradley, pe front / Pierderi înregistrate pe câmpul de luptă

Urmărește ultimele evoluții din a 471-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.