Ministerul Apărării Rusiei a publicat marți un videoclip despre care spune că ar arăta cum un elicopter Ka-52 trăgea asupra unui tanc „Leopard-2”, ca o primă dovadă pentru distrugerile aduse forțelor ucrainene zilele acestea. Cu toate acestea, canalul rusesc Voienniy Osvedomitel a recunoscut că acesta nu este un Leopard-2 și nici măcar un tanc.

rusii spun ca au distrus tancuri Leopard, desi par masini agricoleFoto: Captura video

Rușii au publicat un videoclip în care susțin că un elicopter rusesc Ka-52 a lovit „tancurile Leopard 2”.

Canalul rusesc Voienniy Osvedomitel a recunoscut că acesta nu este un Leopard-2 și nici măcar un tanc, ci un vehicul agricol obișnuit:

„Nu vrem să spunem nimic, însă vehiculul din filmarea publicată de Ministerul Apărării al Federației Ruse nu arată deloc ca un tanc.

„Amintesc cel mai mult de combinele agricole”, a scris Dmitri, fondatorul War Translated, citând canalul rusesc.

Într-un al doilea cadru sunt vizibile clar 4 roți ale unui tractor similar cu o mașină de erbicidat autopropulsat John Deere 4830.

Probabil Ministerul rus al Apărării voia sa aducă dovezi pentrupierderile uriașe ale trupelor ucrainene în ultimele trei zile, despre care vorbea Serghei Şoigu mai devreme.

Potrivit lui Șoigu, pierderile Forțelor Armate ale Ucrainei în ultimele trei zile de ostilități în toate direcțiile s-au ridicat la 3.715 militari și 52 de tancuri.

„În doar trei zile de ostilități în toate direcțiile, pierderile Forțelor Armate ale Ucrainei s-au ridicat la 3.715 militari, 52 de tancuri, 207 vehicule blindate de luptă, 134 vehicule, 5 avioane, 2 elicoptere, 48 de piese de artilerie și 53 vehicule aeriene fără pilot”, a spus el.

Totodată, ministrul rus al Apărării a declarat marţi că doar 71 de soldaţi ruşi au fost ucişi în ceea ce el a numit o ofensivă ucraineană eşuată în ultimele zile.