Rusia a lansat un val de atacuri aeriene asupra Ucrainei, duminică dimineaţă, iar sistemele de apărare au respins toate rachetele şi dronele în timp ce se apropiau de Kiev, afirmă oficiali militari din capitală, relatează Reuters.

Clădire atacată cu drone kamikaze în KievFoto: Oleg Pereverzev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

”Potrivit informaţiilor preliminare, nicio ţintă aeriană nu a atins capitala”, a afirmat, pe Telegram, duminică dimineaţa, Serghei Popko, şeful administraţiei militare.

”Apărarea aeriană a distrus tot ce se îndrepta spre oraş, chiar la distanţă”, a arătat el.

Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent aceste afirmaţii.

Rusia a atacat în mod repetat Kievul, începând din luna mai, în special noaptea, înaintea unei mult-aşteptate contraofensive ucrainene pentru a recâştiga teritoriu, oficialii ucraineni afirmând că aceasta este o încercare de a induce suferinţe psihologice civililor.

Martori au declarat pentru Reuters că au auzit mai multe explozii în regiunea Kiev, dar nu şi în oraş, părând că sistemele de apărare aeriană şi-au atins ţintele.

Întreaga Ucraină s-a aflat sub alertă de raid aerian pentru aproape trei ore.

Există relatări neverificate pe conturi ucrainene de pe reţelele sociale privind explozii auzite la Krivoi Rog, în sudul Ucrainei, în apropiere de oraşul Kropyvnitskyi, din centrul ţării, şi în regiunea Sumî, din nord-est. Până în prezent, nu există informaţii oficiale despre acestea.