Mai multe clădiri din Moscova au fost lovite de drone care au provocat pagube „minore" și nu au provocat răni grave, a declarat primarul capitalei ruse marți dimineață, potrivit Reuters. „Toate serviciile de urgență din oraș se află la locul incidentelor", a declarat primarul Serghei Sobyanin.

Moscova, atacata cu drone - colaj fotoFoto: east2west news / WillWest News / Profimedia

17:32 Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că Ucraina încearcă să intimideze cetățenii ruși prin atacuri precum cel cu drone asupra Moscovei, liderul de la Kremlin afirmând însă în mod halucinant și că Ucraina încearcă să atragă un răspuns asemănător din partea Rusiei.

15:48 ​Armata rusă a ieșit marți după-amiaza la rampă, anunțând noi pierderi pe care le-ar fi provocat forțele ucrainene și lovituri asupra centrelor decizionale de la Kiev după ce atacul cu drone asupra Moscovei a uluit opinia publică rusă.

14:52 Generalul rus în retragere Andrei Kartapolov, șeful Comisiei pentru apărare din Duma de Stat, afirmă că drone au reușit să lovească marți capitala Moscova deoarece Rusia este o țară „foarte mare”.

12:07 Un politician rus de rang înalt a declarat că trei dintre dronele interceptate deasupra Moscovei au fost doborâte deasupra suburbiei exclusiviste Rublyovka din capitala rusă, unde Vladimir Putin are o reședință oficială.

Alexander Khinshtein, un membru proeminent al parlamentului rus din partea partidului de guvernământ Rusia Unită, a spus pe Telegram că trei drone au fost doborâte deasupra a trei sate din Rublyovka, dintre care unul este situat la doar 10 minute de mers cu mașina de reședința lui Putin de la Novo-Ogaryovo.

11:34 Un consilier prezidențial ucrainean a negat că țara sa a fost implicată direct în atac, dar a declarat că Ucraina urmărește cu satisfacție evenimentele și a prezis o înmulțire a unor astfel de atacuri.

„...în ceea ce privește atacurile: bineînțeles că ne bucurăm să privim și prezicem o creștere a numărului de atacuri. Dar, bineînțeles, nu avem nimic de-a face în mod direct cu acest lucru", a declarat consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podolyak pentru canalul YouTube „Breakfast Show", potrivit Reuters.

10:19 Taximetriștii, dar și șoferii obișnuiți din Moscova s-au plâns de problemele cu navigația GPS, care pare să fie bruiată, foarte probabil în legătură cu atacul cu drone, notează publicația online Mash

10:01Atacul cu drone asupra Moscovei: Ce știm la acest moment

09:42 Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina a vizat marți Moscova cu opt drone și că toate au fost doborâte: „În această dimineață, regimul de la Kiev a lansat un atac terorist cu drone asupra unor ținte din orașul Moscova. Trei dintre ele au fost suprimate de mijloace de război electronic, au pierdut controlul și au deviat de la țintele vizate. Alte cinci drone au fost doborâte de sisteme de rachete sol-aer Pantsir-S în regiunea Moscovei".

09:25Un comentator de la o televiziune a Kremlinului a susținut că atacul asupra Moscovei a fost desfășurat cu aproximativ 25 de aeronave fără pilot. Comitetul de Investigații din Rusia a comunicat că mai multe drone au fost doborâte marți de apărarea antiaeriană în timp ce se apropiau de Moscova.

09:11 Primarul Sobyanin a spus că două persoane au solicitat asistență medicală, dar niciuna nu a fost grav rănită de dronele au lovit mai multe clădiri din capitală.

Andrei Vorobyov, guvernatorul regiunii Moscova, a scris pe Telegram că mai multe drone au fost doborâte în timp ce se apropiau de capitala rusă. Mai multe canale de mesagerie Telegram din Rusia au relatat că între patru și zece drone au fost doborâte la periferia Moscovei și în regiunea înconjurătoare.

Agenția rusă de știri de stat RIA a relatat că unii locuitori ai unei clădiri de pe strada Profsoyuznaya din sudul Moscovei au fost evacuați.

08:00 Mai multe canale de mesagerie Telegram din Rusia au semnalat că între patru și zece drone au fost doborâte marți dimineața devreme.

Moscova și regiunea sa, situată la peste 1.000 de km de Ucraina, au fost rar ținta unor atacuri cu drone după începutul invaziei, chiar dacă acest tip de acțiuni s-au înmulțit în alte părți ale Rusiei.

Acest atac vine după cel din Kiev, în Ucraina, comis în cursul nopții de drone rusești, care s-a soldat cu cel puțin un mort, potrivit primarului orașului, Vitali Klitschko.