Aproximativ 80 de soldați ruși au dezertat în zona ocupată Lisiceansk, regiunea Lugansk, iar aproximativ 30 de mercenari Wagner au fugit în zona Bahmut, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, relatează Ukrainska Pravda.

Soldați Wagner în BahmutFoto: RIA Novosti / Sputnik / Profimedia

Statul Major a spus că cei 30 membri ai Grupului Wagner care au dezertat în zona Bahmut au furat și echipament militar de la pozițiile lor.

Statul Major informează, de asemenea, că în districtul Nîjni Sirohozî, din regiunea Herson, ocupat temporar, rușii pun presiuni pe cetățenii ucraineni să își facă pașapoarte ruse, amenințând cu deportarea și confiscarea proprietăților.

„Da, cetățenii locali cu pașaport ucrainean, permis de conducere și pașaport tehnic pentru un vehicul sunt amenințați cu confiscarea în cazul refuzului de a obține documente rusești”, se arată în raport.

Liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a anunţat pe 20 mai că forţele ruse controlează în întregime oraşul Bahmut din estul Ucrainei.

El a adăugat că mercenarii din subordinea sa urmau să se retragă de pe poziţiile de la Bahmut joi din Bahmut, pentru refacere şi odihnă.