Rusia nu va câștiga războiul din Ucraina doar prin mijloace militare, a reafirmat joi șeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, avertizând că este de asemenea puțin probabil ca Kievul să reușească să expulzeze rapid toate forțele rusești de pe teritoriul său, potrivit AFP.

Generalul Mark Milley, seful Statului Major american, in vizita la Academia West PointFoto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

„Acest război nu va fi câștigat pe cale militară de Rusia”, a declarat generalul Milley în fața presei la finalul unei reuniuni virtuale a Grupului de contact pentru Ucraina, care reunește aproximativ cincizeci de țări care oferă sprijin militar Ucrainei.

Obiectivele inițiale ale Rusiei, printre care se numără răsturnarea guvernului ucrainean, „nu pot fi atinse prin mijloace militare, nu va funcționa”, a adăugat cel mai înalt ofițer american.

Pe de altă parte, există în prezent sute de mii de soldați ruși în Ucraina, ceea ce face ca obiectivul ucrainean de recucerire a întregului său teritoriu să fie puțin probabil „pe termen scurt”, a continuat el.

„Aceasta înseamnă că luptele vor continua, că vor fi sângeroase, că vor fi grele. Și, la un moment dat, ambele părți fie vor negocia un acord, fie vor ajunge la o soluție militară”, a spus el.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat de asemenea joi că alianța internațională mobilizată de Statele Unite, principalul furnizor de ajutor militar pentru Ucraina, a deblocat până în prezent aproape 65 de miliarde de dolari în arme și echipamente diverse, precum și contracte atribuite industriei de apărare în numele Kievului.

Urmărește ultimele evoluții din a 457-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.