Rusia a afirmat joi că a trimis avioane de vânătoare pentru a împiedica două bombardiere strategice americane să „încalce frontiera de stat” deasupra Mării Baltice, a declarat Moscova, pentru a doua oară în această săptămână, potrivit AFP.

Un bombardier strategic B-1B Lancer al U.S. Air ForceFoto: APFootage / Alamy / Alamy / Profimedia

Ministerul rus al Apărării a declarat că a trimis în aer avioane de luptă Su-27 și Su-35 și că a identificat „țintele aeriene ca fiind două bombardiere strategice B-1B ale Forțelor Aeriene americane”.

De două ori într-o săptămână

Acest eveniment survine după ce marți alte două bombardiere americane au fost detectate în timp ce se apropiau de frontiera rusă deasupra Mării Baltice, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Avioanele au fost descrise ca fiind „bombardiere strategice ale Forțelor Aeriene ale SUA” și nu au trecut granița, potrivit oficialilor ruși.

„Echipajul avionului de vânătoare rusesc a clasificat țintele aeriene ca fiind două bombardiere strategice B-1B ale Forțelor Aeriene americane...”, a precizat acesta.

Ministerul rus al Apărării a precizat că operațiunea s-a desfășurat „în strictă conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian”.

___