Forțele ucrainene au publicat imagini cu atacul kamikaze cu drone marine asupra unei navei rusești de recunoaştere „Ivan Hurs” în zona economică exclusivă a Turciei.

Atacul cu drone marine asupra unei nave rusestiFoto: Colaj foto

Oficialii ruși au denunțat atacul ucrainean și au susținut că au reușit să distrugă cele trei ambarcațiuni rapide fără pilot, dar imaginile publicate acum de ucraineni arată că cel puțin una dintre drone s-a apropiat până lângă corpul navei.

Într-un clip video publicat de Anton Gerashchenko, consilierul ministrului ucrainean de interne, acesta susține că din cele trei drone una pare să-și atingă ținta.

De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării de la Moscova spune că a fost vorba de „o tentativă nereuşită de a ataca cu trei ambarcaţiuni rapide fără pilot” și că nava „Ivan Hurs” „continuă să îşi îndeplinească misiunile stabilite”, dar nu precizează dacă ar fi existat vreo avarie.

Pe canalele media rusești au fost publicate imagini din timpul unui astfel de atac cu drone marine și cum o astfel de ambarcațiune este lovită cu foc de pe nava rusească și explodează în larg.

Nu e clar dacă filmările sunt din același moment sau dacă au existat mai multe atacuri în momente diferite din ultima zi.